Kalender

nov

2

  • herfstvakantie

Welkom

Bericht gepost op: vrijdag 9 oktober 2020, 13:57.


Fijn dat je de weg gevonden hebt naar de website van de eerste graad van de Broederschool in Sint-Niklaas.
 
Misschien ben je een toevallige bezoeker die graag wil bekijken wat onze school te bieden heeft. 
Of ben je een trouwe bezoeker die op de hoogte wil blijven van de dagelijkse gebeurtenissen op school.
 
Ga in elk geval op ontdekking en wij hopen dat je alle informatie zal vinden die je nodig hebt.
 
Toch niet alles gevonden wat je zocht? Heb je nog verdere vragen? 
Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.
  


CASPR

Bericht gepost op: vrijdag 9 oktober 2020, 14:11.

Vanaf 1 september zijn we overgestapt naar een nieuw platform nl. CASPR.
Hoe je moet aanmelden en wat je allemaal in CASPR terugvindt, ontdek je in deze PDF


Kennismakingsavond eerste jaar

Bericht gepost op: vrijdag 9 oktober 2020, 14:04.Eerste schooldag

Bericht gepost op: vrijdag 9 oktober 2020, 14:04.

Beste ouders en beste leerling


Vanaf 1 september start het nieuwe schooljaar en wij hoeven u niet te vertellen dat het opnieuw een hele organisatie was om de (veranderende) richtlijnen van de overheid te volgen wat betreft de corona veiligheidsvoorschriften.

Zoals u al gehoord heeft, starten we in code geel.

Zodra het pandemieniveau wijzigt, zal u onmiddellijk op de hoogte gebracht worden van de aangepaste veiligheidsmaatregelen en indien u meer wil weten over de verschillende scenario's kan u steeds de website van het ministerie raadplegen: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/nl/nl/coronavirus.

Hieronder al een kort overzicht van enkele vragen. Lees zeker verder want na de vragen komen er nog een aantal belangrijke wijzigingen.

Wat met leerlingen die teruggekeerd zijn uit een regio/land met code oranje?
De school vraagt nadrukkelijk dat u uw kind laat testen. Neem zo snel mogelijk contact op met uw huisarts! We vragen u om een periode van 14 dagen quarantaine in acht te nemen. Hetzelfde vragen wij aan onze personeelsleden.

Wat met leerlingen die teruggekeerd zijn uit een regio/land met code rood?
Iedereen die uit een zone komt met code rood, zal op school worden geweigerd. Iedereen die terugkeert uit een land/regio met code rood, is wettelijk verplicht 14 dagen in quarantaine te gaan en zich te laten testen.

Enkele van de belangrijkste maatregelen thuis en op school.
Wat in geval van ziektesymptomen?

Thuis: indien uw kind thuis ziektesymptomen vertoont, blijft het thuis. Raadpleeg onmiddellijk de huisarts voor een test. Ook aan onze personeelsleden vragen wij om thuis te blijven in geval van ziektesymptomen.

Op school: indien uw kind ziektesymptomen ontwikkelt op school, dan wordt het in quarantaine geplaatst. De school contacteert u. Wij vragen u om uw kind op te halen en om naar de huisarts te gaan voor een test. Uw kind mag pas na een negatieve test terug naar school komen.

Wat indien een besmetting wordt vastgesteld op school? De richtlijnen van het ministerie van Onderwijs dienen in dat geval te worden gevolgd.

Wat indien uw kind tot een risicogroep behoort? Indien uw kind een bepaalde ziekte heeft en daardoor tot de risicogroep behoort, vraagt u aan de huisarts of aanwezigheid op school kan. Indien dit niet mogelijk is, dient de arts een attest te schrijven. Neem zeker ook contact op met de school om te bespreken hoe uw kind toch verder het lesgebeuren kan volgen (vb. afstandsonderwijs). Er dient ook altijd contact opgenomen te worden met de CLB-arts voor advies.

Belangrijk: schooleigen afspraken. In bijlage vindt u de afspraken die gemaakt zijn in samenspraak met personeel, vakbond, schoolbestuur en schoolraad.
Belangrijk om te weten is dat 1 september een halve lesdag is en dat het eerste jaar begint om 8.30 u, het tweede jaar wordt verwacht om 9.15 u.
Nog belangrijker om te weten is dat vanaf woensdag 2 september de schooluren worden gewijzigd met als doel te grote leerlingenstromen tijdens de pauzes en in de refters te vermijden.
De bovenbouw Humaniora en de Eerste Graad starten namelijk 10 minuten later dan gebruikelijk! Deze ingreep heeft als groot voordeel dat onze leerlingen veel beter en veiliger in klasbubbels kunnen spelen en kunnen eten in de eetzaal!
Een tweede belangrijke ingreep is dat onze leerlingen per klasbubbel zullen eten: de eerstejaars kunnen bubbelsgewijs eten vanaf 12.20 u en de tweedejaars vanaf 12.45 u, dat zorgt tegelijk voor nog meer ruimte op de speelplaats over de middag! Een win-win dus!

De nieuwe uren staan hieronder en zijn eveneens terug te vinden in de bijlage dat u kan beschouwen als een addendum van het schoolreglement.

Sluiten poort: 8.40 u
Lesuur 1: 8.45 u – 9.35 u
Lesuur 2: 9.35 u – 10.25 u
Pauze voormiddag: 10.25 u – 10.40 u
Lesuur 3: 10.40 u – 11.30 u
Lesuur 4: 11.30 u – 12.20 u
Pauze middag: 12.20 u – 13.20 u (sluiten poort 13.15 u)
Lesuur 5: 13.20 u – 14.10 u
Lesuur 6: 14.10 u – 15.00 u
Lesuur 7: 15.00 u – 15.50 u

Wij hopen alleszins op een goede en veilige start voor iedereen en dat het schooljaar voor de rest hopelijk normaal zal verlopen. Bij eventuele vragen en/of opmerkingen mag u de school uiteraard altijd contacteren.

Lode Corveleyn – directeur


Infobrochure eerste graad

Bericht gepost op: vrijdag 9 oktober 2020, 14:04.

Wens je graag wat meer informatie over de eerste graad?
Klik dan hier of op de afbeelding hieronder. 
 
 
 
 
 


Vrolijk Pasen!

Bericht gepost op: vrijdag 9 oktober 2020, 14:04.

Fijne wensen voor Pasen: bekijk zeker het filmpje of klik op de foto.
 
 


Beleef de Broeders

Bericht gepost op: donderdag 12 maart 2020, 14:50.broederscholen logo
adres
Broederschool Eerste Graad
Kroonmolenstraat 8, 9100 Sint-Niklaas
KBO 0415 245 221 RPR Gent, afd. Dendermonde
contact
Secretariaat
03 361 16 61
info@1stegraad.broeders.be